Сравнить недвижимость

Погляд на об’єкти нерухомості усіма дійовими особами ринку

Продаж нерухомості на вторинному ринку, на перший погляд, простий процес, поки ти сам не стаєш його безпосереднім учасником.

Факторів які впливають на процес дуже багато, знехтування одним з них призводить до негативного результату. Є фактор, який не настільки яскраво виражений, але має велике значення в процесі продажу. Це те, як бачать один і той самий об’єкт нерухомості ріелтор, покупець і продавець. Усі дивляться на одне й те саме, а бачать зовсім різне. Про це і поговоримо.

Один мій знайомий питає, чому коли я продаю, продаю дешево, а коли купую, то купую за дорого. Я пояснив йому: коли він продає свою квартиру, вона для нього найгарніша, з найякіснішим ремонтом. Це для нього найдорожча квартира, як в грошовому, так і в емоційному оцінюванні. А коли купуєш, тебе з новою квартирою нічого ще не пов’язує – ні емоції, ні спогади, ні чужий ремонт, в якому ти бачиш усі недоліки і які потім потрібно виправляти або переробляти ремонт заново. Тому така емоційна оцінка і виходить, що при продажі квартири ти продаєш своє рідне за дешево, на перший погляд, а при купівлі – купуєш за дорого те, що тебе влаштовує, але з багатьма недоліками.

Цей стан притаманний для всіх людей. Тому щоб зменшити негативні «психологічні наслідки» при продажі або купівлі квартири, краще мати поряд з собою спеціаліста в сфері нерухомості. Людина, яка щодня має контакт з нерухомістю, тверезо й професійно оцінює її вартість, враховуючи багато факторів які впливають на ціноутворення. Таким чином поступово, без шокової терапії, власник квартири або покупець більш точно і адекватно бачать картину, із розумінням  ставляться до оцінювання їх майна від сторонніх людей, або дають адекватну оцінку чужому об’єкту нерухомості.

Отже, якщо маєте намір продати або придбати нерухомість, звертайтесь до спеціаліста, який допоможе фахово з професійним підходом допомогти оцінити, підібрати квартиру або будинок, зорієнтувати в деталях  процесу продажу, та вірно його провести з найбільшою користю для Вас.

Віталій Чернецький

Похожие сообщения

Профессиональный риэлтор

Рано или поздно каждый человек сталкивается с...